0
0
Подарунки покупцям

Види котлів, що потрібно знати.

Види котлів, що потрібно знати.

З кожним роком інновації заповнюють все більше простору в усьому, що нас оточує. Не виняток є кошти, що забезпечують нас теплом і затишком. Сфера послуг значно розширилася, а рівень комфорту значно виріс. І ось на зміну вже звичному централізованого опалення приходить індивідуальне опалення, яке отримало схвалення у користувачів і тепер стрімкими кроками розвивається.

Основою всієї системи, як і раніше, є опалювальні котли.

 Асортимент опалювальних котлів досить великий і представлений як вітчизняними, так і імпортними виробниками. Безліч всіх котлів можна умовно розділити на групи, які розрізняються за розмірами, своєю формою, використовуваним паливом, а також своїми характеристиками по експлуатації.

 Розглянемо котли в залежності від споживаного палива.

 Види котлів в залежності від споживаного палива.

  Якщо ви вже користуєтеся газом (не має значення магістральний газ або балонний), то найоптимальнішим рішенням для вас буде вибір газового котлаГазові котли є найпоширенішими, адже годі й шукати більш дешевого палива ніж газ. Газові котли в свою чергу бувають одноконтурні (функція обігріву будинку) і двоконтурні (до обігріву будинку додається функція підігріву води). Для обігріву великих приміщень існують підлогові котли, які також працюю на газу. Однак для таких котлів потрібне окреме приміщення. Якщо опалювальна площа не така велика, то можна купити настінний котел. Для нього вже не потрібна наявність окремого приміщення. При виборі газового котла також необхідно враховувати фактор наявності / відсутності димоходу. Існують котли з закритою камерою згоряння та відкритою. Для котлів з відкритою камерою згоряння необхідна наявність димоходу, так як вентиляція відбувається природним шляхом - це димохідні котли. Котли з закритою камерою згоряння - турбовані котли. У них видалення газів відбувається примусово, за допомогою вентилятора і отвори в стіні.





 

 У разі, якщо у вас немає газу, то можна купити електричний котел. Перевагами даного котла є: порівняно невеликі розміри, можливість установки в будь-яких приміщеннях, простота установки. Однак, головними перевагами залишаються - безшумність роботи і відсутність формування шкідливих речовин. У електричних котлів є головний мінус - висока вартість електроенергії. Тому їх використовують для обігріву невеликих приміщень.


 

   

 

Відрізняються своєю надійністю і простотою у використанні котли на твердому паливі. Дані котли повністю автоматизовані і можуть працювати без електроенергії. Паливом для таких котлів є дрова, вугілля, кокс. Котли можуть працювати як на конкретному виді палива, так і на всіх. Його недоліком є ​​необхідність постійної подачі пального.


    

Коментарі